perjantai 4. maaliskuuta 2016

Oulun pakolliset
Rakastan kauppahalleja, yritän käydä niissä matkoilla ollessani ja tietenkin kotikaupungissani. Tutuissa halleissa on yleensä tuotteet, joita tulee ostettua miltei joka kerta. Joihinkin liittyy hyviä muistoja ja jotkut ovat vain muuten hyviä. Toisia taas vaan ihaillaan.

14 kommenttia:

 1. Kyllä nyt vesi herahti kielelle!!Arvuuttelen, onko nuo viininpunaiset puolukka, vai punajuuripiiraita?Kummatkin kelpaisivat! <3 Rieskaa nami nami ja nuo "kukkopiiraat", en ole edes nähnyt niitä aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne viininpunaiset on kainuulaisia rönttösiä, joiden makuun pääsin asuessani Kajaanissa. Täyte on perunamuusia ja puolukkaa, kuori ruistaikinaa. Voi kuulostaa erikoiselta, mutta lämpimänä ja voilla sipaistuna .........

   Poista
 2. Näitä tuotteita saattaisin vain ihailla, paitsi nuo rieskat kyllä maistuisivat!:))

  VastaaPoista
 3. Uusien, siis ennalta tuntemattomien tuotteiden maistelu on mukavaa! Mietin ylimmän kuvan oikeanpuoleisia leivonnaisia, onko täyte lanttua? Kiva postaus!
  Aoin lähiviikkoina mennä tätini oppiin, (äidin puolen suvun juuret Sortavalassa )aiheena karjalanpiirakat. Sen taidon haluan oppia vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on lohikukkosia.
   Hienoa, jos pääset oikein tekijän oppiin!
   Minä olen muutaman kerran tehnyt karjalanpiirakoita, vaikka en ole hyvään oppiin päässytkään ja käsin tehdyt ovat kyllä jotain ihan muuta kuin kaupan vakiopiirakat!

   Poista
 4. Mitäs noissa "karjalanpiirakoissa" on täyttenä?
  Kauppahallit ovat meilläkin aina matkoilla kierrettävä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkista tuota ensimmäistä vastausta. Suosittelen kokeilemaan, jos kohdalle osuu:)

   Poista
 5. Seija, tulin vielä huikkaamaan, että tänään tulee -Metsän tarina- ykköseltä, jos vaikka et ole vielä nähnyt? :)

  VastaaPoista
 6. Kauppahalleissa on pakko aina käydä, ja voi että, noista kuvistasi tuli mieleen kaikki muistot ajalta jolloin asuimme Kuhmossa. Siellä niitä rönttösiä syötiin. Ja kukaan meidän meidän perheestämme ei oppinut pitämään niistä. Johtuu varmaan karjalaisista sukujuurista:). Kainuun Rönttösellä on EU:n nimisuoja. Ja Karjalan piirakka on saanut EU:n aito perinteinen tuote-suojan. Siitä johtuen me gluteenittoman viljan syöjät syömme aina vaan riisipiirakoita.Onneksi suomesta löytyy perheleipomoita, joissa tehdään loistavia gluteenittomia leipiä ja herkkuja.
  T: Tuulikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nykyään on useita sellaisiakin leipomoita!
   Ja onneksi minulla ei ole sen sortin sukurasitteita ;)

   Poista
 7. Kauppahallit ovat kyllä kivoja. Minä käyn usein lounaalla täällä kotikaupungin hallissa, siellä on paljon kivoja ravintoloita, yksi kasvisruokapaikka on oma suosikkini. Ja noi piirakatkin näyttää kyllä hyviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin 'omassa' kauppahallissa on hyviä ruokakauppoja, esim. ranskalaistyylinen paikka, joka on kuulu kalakeitostaan ja erityisen hyvä sushipaikka!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa