sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

pienoismaailmoitaOlen kasvanut alueella, joka oli täynnä sodan jälkeen rakennettuja taloja. Lapsia oli paljon ja kaikenikäisiä. Isot keksivät leikit ja pienet otettiin melkein aina mukaan heille sopiviin rooleihin. Niinpä oli hauska nyt nähdä iso huone, jonka seiniä kiersi 'katu' täynnä miniatyyri rintamamiestaloja puutarhoineen sekä kerrostaloja samoilta ajoilta. Vaikka en itse varmaankaan jaksaisi tehdä niin pitkäjänteistä projektia, niin ymmärrän hyvin heitä, jotka tähän harrastukseen innostuvat.

8 kommenttia:

 1. Oi vitsi!! Tove Janssonin näyttelyssäkin Ateneumissa minä olin eniten innoissani niistä Toven kumppanin tekemistä pienoismalleista muumilaaksosta ja tilanteista siellä.Ihan uskomattomia nämä miniatyyrijutut.Niin yksityiskohtaisia.Nämä sinun kuvaamasikin piti tarkastella huolella, mitä niistä löytyikään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä tulitkin mieleeni siellä näyttelyssä. Entisajan elämä oli melkein herännyt elämään. Talojen vieressä oli pieni taskulamppu, jolla voi tutkia tarkemmin sisätiloja ja taisi jollain olla suurennuslasikin.

   Poista
 2. Voi miten ihana talo! Tuonne voisin muuttaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja niitä ihania taloja oli niin paljon, etten osannut päättää :)

   Poista
 3. Vaatii todella kärsivällisyyttä ja taitoa noiden tekemisiin, mutta hauskoja ovat katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin. Kyllä siellä paljon katselijoita olikin.

   Poista
 4. Edesmennyt ystäväni harrasti aktiivisesti nukkekotiasioita ja koetti houkutella mukaan harrastukseensa. Hänellä oli kookkaan nukkekodin lisäksi pieni nukkekodin asukkaiden käsityökauppa. Voi sitä pikkuruisten lankavyyhtien ym. käsityötarvikkeiden määrää!
  Tämä näyttely olisi kiva nähdä!
  Tuollaisen alimman kuvan kodinkaltaisen olisin aina halunnut! Siellä olisi jokainen huone erilainen ja erisävyinen, siirtyisin huoneesta toiseen aina fiiliksen mukaan :)Verannan sisustus vahtuisi aina vuodenajan vaihtuessa.
  Ehkä vielä säilytän tämän unelman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni käsityökauppa - kuulostaa hienolta!
   Säilytetään unelmamme :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa